Gladere medmennesker

Tusinder og atter tusinder af danskere oplever noget af det værste, der kan overgå et menneske: De er opgivet. Enten fordi de er syge, på førtidspension/efterløn eller på kontanthjælp, fordi de ikke passer ind i uddannelsessystemets rammer.

I stedet for at benytte sig af de ressourcer, som de ”opgivne” har og i stor udstrækning gerne vil stille til rådighed, hvis de ellers måtte, betaler samfundet sig fra sit ansvar i form af offentlige ydelser.

”Code of Care” er nytænkning og en anderledes måde at vise omsorg og tage socialt ansvar på.

Grundidéen er, at erhvervsvirksomheder anerkender de menneskelige ressourcer, der ligger ubrugte hen, og gør noget ved det. Det kan ske ved f.eks. at ansætte flere unge som elever og give flere syge muligheden for at få et arbejdsliv. Resultatet er selvværd og selvrespekt hos mennesker, som gerne vil, men ikke kan arbejde inden for ”standard-rammer”.

Gevinsten er, at mennesker får troen på sig selv tilbage, erhvervslivet får glade medarbejdere, og samfundet sparer enorme beløb.
- en win-win-situation.
bent tilsted
kreativ kommunikationsrådgiver, Tilsted Com

Lukket for kommentarer.