Vor samarbejdspartner med pressemeddelelser

Ritzaus historie

Tilsted Com samarbejder med de bedste i medieverdenen for at opnå de bedste resultater

I 1864 vender sekondløjtnant Erik Nicolai Ritzau hjem fra krigen mod prøjserne. Usikker på sin fremtid som dagbladsjournalist får han et godt råd: Se på Reuters i London, Wolff i Berlin, Havas i Paris. Start et dansk telegrambureau.

I et beskedent lokale på Amagertorv den 31. januar 1866 kl. 18.54 modtager E.N. Ritzau sit første telegram sendt fra Hamburg til “RITZAUS BUREAU”, og i de fire københavnske aviser kan man næste dag læse en annonce, hvori stifteren selv præsenterer “Nordisk Centralbureau for politiske og mercantile Telegraph-Meddelelser”. Ritzaus Bureau er dermed en realitet, og telegrammer – i ordets egentlige betydning – leveres snart til aviser i hele Norden.

Ritzau har siden 1866 distribueret information og produceret nyheder til danske medier, organisationer og virksomheder.

I den første periode leverede Ritzau først og fremmest kort og præcis information om f.eks. handelspriser eller konkrete begivenheder. Men journalistikken kom til at fylde mere og mere.

Gode leverandøraftaler og det stærke distributionsnetværk dannede grundlag for dét, der i dag fortsat er Ritzaus største indtægtskilde, nemlig nyhedsproduktion og forarbejdning af nyheder.

Etableringen var innovativ, og Ritzau har i flere omgange vist en stærk tilpasningsevne og udnyttet nye teknologier til at modernisere sin forretning. Det skete da telefonen kom til København i 1881, da kabelfjernskriveren kom til Danmark i 1930erne og da internettet blev udbredt sidst i 1990erne.

Det betyder, at Ritzau i dag fortsat er Danmarks største nyhedsbureau, der leverer nyheder og information til alle danske dagblade, DR, TV2, mange af de største danske virksomheder og organisationer og til en stribe mindre medieudgivere.

Vi  – Tilsted Com – udsender vore pressemeddelelser via Ritzau Info Wire

Lukket for kommentarer.