Verdens bedste chef...

Verdens bedste chef – min gode ven -

Mogens Emil Pedersen – er død.

Æret være hans minde.

Én af de mest farverige personer i dansk medieverden er død. Tidligere chefredaktør Mogens E. Pedersen – kendt som Mep – sov stille ind i sit hjem i Gentofte natten til søndag.

Mep blev chefredaktør for SE og HØR i 1970, og det lykkedes ham at få gjort bladet til Danmarks største og mest populære ugeblad. Han var bladets chef gennem mere end 27 år.

Jeg sidder og små tuder søndag eftermiddag i solen, hvor jeg ind imellem oprydningen og rengøringen mindes en fantastisk ven og chef, som jeg fik lov til at have fra 1972. Han udviste den største tillid jeg nogensinde har oplevet og vil opleve i mit liv. En lille mand af størrelse – men aldrig af menneskelig format – og som gjorde livet til en fest. Han lærte mig, hvordan livet kunne være en fest – og det kunne aldrig andet sammen med ham…

I marts 1995 stod der på forsiden af mit eget mediemagasin ‘BT lidt meget Pral’ nr. 36: Verdens bedste chef

Jeg har verdens bedste chef. Han hedder Mep. Han er chefredaktør på SE og HØR. Han skriver følgende følgende til mig efter en sag. Citat:

Kære Bent. Tak for din venlighed med hensyn til vedlagte check. Du kunne jo bare have beholdt den selv.

Videre i brevet hedder det. Citat:

Hæv du nu pengene. Hvis du mener, at der efter skat etc. kan blive et beløb tilovers til den sjove kasse, må du gerne sende det til mig. Jeg vil så lade det gå videre til regnskabsføreren, agtværdige John Lindskog. Underskrevet mep-

Jeg har haft denne fortræffelige chef siden jeg blev freelance pressefotograf tilbage i 1974. Og han er fremragende som chef på alle områder. Den gode murer, som bygger det bedste og største ugeblad i landet – i Skandinavien.

Når checken er hævet og skatten betal, sender jeg fluks beløbet til sjov. For den er ikke kedelig, når ens chef hedder Mep. Citat slut.

Jeg vil altid mindes Mep med glæde, smil og fest.

Det kunne han altid skabe bedre end nogen anden.

Altid. Han forstod at gøre hver dag i livet til en fest.

Jeg fik lov til – mindst en uge eller 14 dage om året – at feste sammen med ham i over 25 år med Miss Solskin.

Og indtil det allersidste forsatte festen. Jeg mindes fortsat mit seneste besøg på Søgårdsvej 18 c i Gentofte for nogle måneder siden, hvor vi sad sammen i solen om eftermiddagen og drak en rom sammen.

Mep i sin stol i stuen, fordi han ikke længere kunne gå ned i baren. Jeg havde forinden hentet frisk is i kælderen bag baren.

Sidste gang jeg var i baren sammen med Mep i hans dejlige hus med søudsigt, var sammen med min yngste datter, Josephine, som han også formåede at gøre et stort indtryk på. Hun fik en kæmpebamse Emil med hjem. Mep forstod sig ikke blot medarbejdere, venner, familie. Han udspredte glæde. Og især også til børn.

Nu vil Josephine og jeg gå en tur på kirkegården til Dorthe, som Mep absolut mente burde være både sundhedsminister og sundhedsdirektør i Danmark. Mindst. Det var hans ambition på hendes vegne. Han sagde det flere/mange gange, fordi han engagerede hende som livlæge i begyndelsen af 90´erne (før hun var færdig på medicinstudiet i Aarhus) til alle Miss Solskintsture, hvor hun ledsagede mig og havde det fantastisk. Også Mep og Dorthe var festaber sammen. Ikke mindst. De gjorde livet til en fest sammen. Nu må vi andre huske det, når solen ikke skinner hele tiden… Det skylder vi dem. Jeg gør ihvertfald. Det ved jeg.

Meps leder i SE og HØR efter mit bryllup med Dorthe i 1993 fortæller alt om ham som det kærlige og elskede menneske. Han var så imponeret af præsten Kræn Christensen, der langt i ude Vestjylland opfordrede bryllupsparret til at gå hjem og elske, så væggene skælvede….

Her kan du læse SE og HØRs nyhed fra nat.

http://www.seoghoer.dk/Nyheder/Kendte%20DK/MEP%20doed.aspx

Jeg blev selv orienteret gennem Meps barnebarn Benjamin Küfstein, som er en dygtig fotograf, der havde kontaktet Christian Askov, Jyllandsredaktøren gennem mange år.

MOGENS E. PEDERSEN ER DØD

SE og HØR’s legendariske, tidligere chefredaktør, Mep, sov stille ind natten til søndag. Han blev 85 år.

Af Bent Albøge

Søndag 05. januar 2014 11:38

SEOGHØR.DK

Én af de mest farverige personer i dansk ugepresse er død. Tidligere chefredaktør Mogens E. Pedersen – kendt som Mep – sov stille ind i sit hjem i Gentofte natten til søndag.

Mep blev chefredaktør for SE og HØR i 1970, og det lykkedes ham at få gjort bladet til Danmarks største og mest populære ugeblad.

Han røg dog ind imellem uklar med nogle af de kendte, og selv om han havde en del retssager, lykkedes det ham altid at blive venner med folk igen.

Mep havde en fantastisk evne til at tale med de kendte, der ikke kunne stå for hans charme og ukuelige gode humør.

Hans tid som chefredaktør var hårdt arbejde, men også én lang fest. Han levede livet og elskede det kulørte liv blandt de kendte, som han selv blev én af. Og flere af dem forblev hans venner efter, at han gik på pension i 1997.

I de sidste par år skrantede helbredet, og han tilbragte det meste af tiden siddende i en stol, bevæbnet med sine cigaretter og en flaske rom, men næsten altid omgivet af venner og familie. Men selv om bentøjet ikke var godt, var hjernen stadig skarp, og han kunne til det sidste stadig føre en livlig diskussion.

Nytårsaften blev Mep dårlig, og natten til søndag sov han ind.

Mogens Emil Pedersen blev 85 år.

KOMMENTARER

Varme og dybfølte ord om en stort menneske.

- Skide være med, om det er sandt. Bare der er interessant, lød parolen, når jeg var til de månedlige møder, hvor der blev klappet på skuldrene og så ellers skålet for, hvor godt det gik.

Han var medarbejdernes mand – helt ud til fingerspidserne. Og chefen, der ikke accepterede et udlæg på kaffe og kage. Der imod var der aldrig problemer, når jeg afleverede en regning på masser af øller og stærke drikke.

Æret været hans minde

claus

Kære Bent.

Tak for din mail. Fantastisk at blive 85 år og skønt at have oplevet så meget.

Jeres venskab har altid været godt (hørt og set fra sidelinjen), og forstår til fulde din overskrift..:-) jeg oplevede ham desværre kun én gang. To gange, hvor vi to var i København, var han desværre udrejst.

Ellers er vi kommet godt ind i 2014 og håber også I kom det..:-) Skulle hilse mange gange fra Karen.

Har et par gange været omkring Granbakken på mountainbike på vej hjem fra Vestre Plantage eller Stråsø – Ha´ det godt, vi ses..:-)

De bedste hilsener

;-) ens

Hej Tilsted

Midt i sorgen over Meps død glædede det mig via en fælles bekendt at få din mail om Mep tilsendt. Her har du mange rammende beskrivelser af dette fine menneske.

Men det er altså i nr. 18 c, hans hjemmebar befinder sig …

Vh.

Søren Baumann

Kære Bent

Ja, det var trist med mep, men heldigvis har vi alle de mange, gode minder om ham på nethinden og via mange, mange fotos.

Har også læst dine bevægede, søde ord om mep.  Ja, han var et fantastisk menneske.

Kh

Salle

Lukket for kommentarer.